Ingredience
Těsto:
- 15 dkg rýžové hladké Pernerky
- 25 dkg měkkého polotučného tvarohu v kostce
- 3 dkg rýžové hladké mouky na podsypávání
- 2 žloutky
- 1/4 lžičky soli
- 3 dkg másla
Dále podle chuti:
- ovoce, máslo, tvrdý tvaroh a moučkový cukr
Tipy a triky
Knedlíky podávejte pokud možno hned po uvaření. Počítejte s tím, že druhý den jsou knedlíky tužší.
Postup
Změklé máslo a ostatní suroviny na těsto zpracujeme měchačkou a vyklopíme na vál podsypaný moukou. Máme na to ještě 3 dkg rýžové mouky a to bude stačit.
Dobře zpracujeme rukou a dáme na půl hodiny do lednice.
Z těsta vyválíme váleček, ukrojíme vždy plátek, ze kterého uděláme placičku, vložíme ovoce a uzavřeme. Plátky a potom placičky dělejte velké, podle toho, jakým ovocem budete knedlíky plnit.
Vaříme je v mírně osolené vodě a větší knedlíky, ve kterých jsou vypeckované celé meruňky zkouším po sedmi minutách rozříznutím, jestli ještě nejsou uprostřed syrové. Vždy je lepší zkusit jeden knedlík.
Propíchneme párátkem a potřeme máslem.
Tvarohové knedlíky je nejlepší podávat hned po uvaření s nastrouhaným tvrdým tvarohem, máslem a cukrem.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
