Ostružinový cheesecake
Ingredience:
Korpus:
- 180 g žitné celozrnná hladké mouky Pernerky
- 100 g změklého másla – může být napůl rozehřáté z mikrovlnné trouby
- 150 g cukru
- 1PL skořice
- Nastrouhaná kůra z jednoho citronu
Náplň:
- 500 g čerstvého krémového sýru (Lučina, Philadelphia…)
- 250 ml šlehačky
- 100 g cukru
- 3 vejce
Ostružinový přeliv:
- 250 g ostružin
- 1PL cukru
- 3PL vody
- Čerstvé ostružiny na ozdobení
Tipy a Triky:
Použili jsme formu na koláč o průměru cca 28 cm.
Postup:
Na korpus smícháme všechny ingredience dohromady a vytvoříme těsto, které upěchujeme na dno a po stranách formy. Dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů – cca 15 minut.
Mezitím si smícháme všechny ingredience na náplň. Pro usnadnění práce použijeme robota.
Tuto náplň nalijeme na korpus poté, co ho vyndáme z trouby.
Do rendlíku dáme ostružiny, které vidličkou rozmačkáme, přidáme cukr a vodu a povaříme. Vaříme do lehkého zhoustnutí, aby nebyla směs příliš řídká. Tuto směs nalijeme na náplň.
Takto hotový koláč dáme do trouby. Nejdříve pečeme 15 minut na 170 stupňů a poté ztlumíme na 110 stupňů a ještě pečeme cca 50 minut.
Koláč před podáváním necháme úplně vychladnout. Můžeme dát do ledničky alespoň na 2 hodinky.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.