Ořechový koláč

Share on Facebook
1 porcí
3 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Korpus

  • 300 g špaldové celozrnné mouky Pernerka
  • 200 g mletých oříšků (vlašské, mandle …)
  • 1x prášek do pečiva
  • 100g cukru
  • 250g hery máslové pokojové teplota, nakrájené na kostky  

Náplň 1

  • 3 jablka nakrájená na malé kostičky (můhou být i nastrouhaná)

Náplň 2

  • 4 bílky
  • 100g cukru

Tipy a Triky:

Koláč jsme pekli v koláčové formě o průměru 27 cm 

Postup:

Nejprve smícháme všechny suroviny na korpus a vytvoříme hladké těsto. Těsto rozdělíme na dvě části. 1/3  těsta zabalíme do potravinářské folie a dáme do mrazáku, zbytek těsta zabalíme a dáme do lednice na jednu hodinu.

Těsto z lednice použijeme na spodek korpusu. Vyválíme plát a dáme do koláčové formy, nebo těsto ručně upěchujeme do formy. Na těsto poklademe jablka a na ně pak tuhý vyšlehaný sníh ze 4 bílků a cukru.

Nakonec použijeme těsto z mrazáku, které nastrouháme navrch koláče.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut. Hlídáme. 

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.