Ořechový koláč
Ingredience:
Korpus
- 300 g špaldové celozrnné mouky Pernerka
- 200 g mletých oříšků (vlašské, mandle …)
- 1x prášek do pečiva
- 100g cukru
- 250g hery máslové pokojové teplota, nakrájené na kostky
Náplň 1
- 3 jablka nakrájená na malé kostičky (můhou být i nastrouhaná)
Náplň 2
- 4 bílky
- 100g cukru
Tipy a Triky:
Koláč jsme pekli v koláčové formě o průměru 27 cm
Postup:
Nejprve smícháme všechny suroviny na korpus a vytvoříme hladké těsto. Těsto rozdělíme na dvě části. 1/3 těsta zabalíme do potravinářské folie a dáme do mrazáku, zbytek těsta zabalíme a dáme do lednice na jednu hodinu.
Těsto z lednice použijeme na spodek korpusu. Vyválíme plát a dáme do koláčové formy, nebo těsto ručně upěchujeme do formy. Na těsto poklademe jablka a na ně pak tuhý vyšlehaný sníh ze 4 bílků a cukru.
Nakonec použijeme těsto z mrazáku, které nastrouháme navrch koláče.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut. Hlídáme.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.