Ořechová roláda

Share on Facebook
1 porcí
1 / 5náročnost
35 min

Ingredience:

Těsto:

  • 4 žloutky
  • 4 bílky
  • 100 g pšeniční hladké mouky Pernerka
  • 150 g cukru

Náplň

  • 1 tučný tvaroh
  • 2 polotučné tvarohy
  • 100 g cukru
  • 100 g pomletých vlašských ořechů

Tipy a Triky:

Postup:

Vyšleháme si bílky, do kterých postupně přimícháme 4 žloutky a necháme chvíli mixovat. Postupně přidáváme cukr a nakonec  přidáme mouku. 

(vše za stálého mixování ručním šlehačem nebo v robotu)

Hotové těsto nalijeme na plech a rozetřeme rovnoměrně do všech stran. (Důležité je si dát na plech pečící papír)

Pečeme v troubě na 170 stupňů cca 10 minut.

Po upečení roládu ještě teplou zarolujeme (Rolujeme tu užší stranu plechu).  Takto zarolovanou necháme vychladnout. 

Připravíme si krém, smícháme všechny tvarohy, cukr a ořechy.  Trochu náplně si dáme stranou. Pomažeme jím hořejšek.

Vychladlé těsto na roládu rozbalíme, potřeme náplní a znovu zarolujeme. Postupně oddělujeme pečící papír od těsta. Roládu pomažeme zbylí krémem a posypeme ořechy. 

Dáme ztuhnout na dvě hodiny do lednice. 

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.