Ořechová roláda

Postup

Vyšleháme si bílky, do kterých postupně přimícháme 4 žloutky a necháme chvíli mixovat. Postupně přidáváme cukr a nakonec  přidáme mouku. 

(vše za stálého mixování ručním šlehačem nebo v robotu)

Hotové těsto nalijeme na plech a rozetřeme rovnoměrně do všech stran. (Důležité je si dát na plech pečící papír)

Pečeme v troubě na 170 stupňů cca 10 minut.

Po upečení roládu ještě teplou zarolujeme (Rolujeme tu užší stranu plechu).  Takto zarolovanou necháme vychladnout. 

Připravíme si krém, smícháme všechny tvarohy, cukr a ořechy.  Trochu náplně si dáme stranou. Pomažeme jím hořejšek.

Vychladlé těsto na roládu rozbalíme, potřeme náplní a znovu zarolujeme. Postupně oddělujeme pečící papír od těsta. Roládu pomažeme zbylí krémem a posypeme ořechy. 

Dáme ztuhnout na dvě hodiny do lednice. 

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129