Ingredience
Těsto:
- 100 g pšeniční hladké Pernerky
- 4 žloutky
- 4 bílky
- 150 g cukru
Náplň
- 1 tučný tvaroh
- 2 polotučné tvarohy
- 100 g cukru
- 100 g pomletých vlašských ořechů
Tipy a triky
Postup
Vyšleháme si bílky, do kterých postupně přimícháme 4 žloutky a necháme chvíli mixovat. Postupně přidáváme cukr a nakonec přidáme mouku.
(vše za stálého mixování ručním šlehačem nebo v robotu)
Hotové těsto nalijeme na plech a rozetřeme rovnoměrně do všech stran. (Důležité je si dát na plech pečící papír)
Pečeme v troubě na 170 stupňů cca 10 minut.
Po upečení roládu ještě teplou zarolujeme (Rolujeme tu užší stranu plechu). Takto zarolovanou necháme vychladnout.
Připravíme si krém, smícháme všechny tvarohy, cukr a ořechy. Trochu náplně si dáme stranou. Pomažeme jím hořejšek.
Vychladlé těsto na roládu rozbalíme, potřeme náplní a znovu zarolujeme. Postupně oddělujeme pečící papír od těsta. Roládu pomažeme zbylí krémem a posypeme ořechy.
Dáme ztuhnout na dvě hodiny do lednice.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
