Obrácený rajčatový koláč

Postup

Všechny suroviny na těsto zpracujeme a dáme na hodinu do lednice (máslo na těsto  použijeme rovnou z lednice a vodu potřebujeme také studenou).

Omytá rajčata rozpůlíme, vložíme je do pekáčku řeznou stranou dolů a posypeme moučkovým cukrem (můžeme i bez něj). Pečeme je v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20 minut. Z vychladlých rajčat vymáčkneme ještě zbytek šťávy a rozložíme do nízkého kulatého plechu. Lehce osolíme a můžeme samozřejmě i opepřit.

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr, na půlměsíčky nakrájenou cibuli a necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme nakrájený pórek a hned sundáme z vařiče, dosolíme a popřípadě přidáme ocet.

Vychladlou a dochucenou směs rozložíme na rajčata.

Těsto vyválíme cca o 2 cm větší než je forma, položíme na směs  a okraje zastrčíme do formy za rajčata.

Potřeme rozšlehaným vejce, propíchneme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 25 až 30 minut (dozlatova).

Vlažný koláč otočíme pomocí talíře a podáváme.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129