Nekynuté buchty
Ingredience:
- 200 g špaldové hladké mouky Pernerka
- 50 g špaldové celozrnné mouky Pernerka
- 250 g jemného odtučněného tvarohu
- 2 vajíčka
- 4 PL březového cukru
- špetka soli
- 3/4 balíčku kypřícího prášku s vinným kamenem
- povidla, domácí marmeláda, nutella, čokoláda, tvaroh…
Tipy a Triky:
Do náplně můžeme dát i oblíbené ovoce, skvělé jsou třeba s hruškami.
Postup:
Ve větší míse si vyšleháme vajíčka s cukrem a špetkou soli do pěny, přidáme tvaroh a dobře promísíme. Na závěr přidáme mouku s kypřícím práškem a vypracujeme těsto. Pokud těsto lepí, přidáme ještě mouku.
Na pomoučeném vále vyválíme těsto na obdélník, nakrájíme na pásy a ty rozdělíme na čtverečky, které plníme podle chuti povidly, marmeládou, nutellou nebo tím, co máme rádi.
Hotové bochníčky pokládáme vedle sebe do pekáčku s papírem na pečení. Pečeme při teplotě 190 stupňů po dobu 15 minut. Pak buchty vyndáme z trouby, potřeme mlékem a pečeme ještě 5–7 minut.
Buchty po upečení pocukrujeme a můžeme se do nich rovnou pustit, protože jsou skvělé teplé.
Chcete mít ve spíži dostatek špaldové Pernerky? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.