Naan – chlebová placka
Ingredience:
- 500 g pšeničné hladké hladké mouky Pernerka
- 250 ml bílého jogurtu (pozor, ne nízkotučného – pořádně tučný, nejlépe řeckého stylu)
- 200 ml teplejší vody
- 1 balení prášku do pečiva
- 1 lžíce oleje/másla (do těsta)
- 1 lžička soli
- 1 lžíce černého sezamu
- 2 stroužky česneku
Tipy a Triky:
- Placky jsou nejlepší ještě teplé, ale pokud vám zbydou do druhé dne, tak je naplňte šunkou, sýrem a zapečte jako toast třeba na výlet,
- Pokud chcete podávat třeba k řeckému salátu, tak do těsta nedávejte sezam, ale přidejte lžičku středomořských bylinek
- Pokud vám v pečivu vadí kypřící prášek, tak jej můžete nahradit 1 sáčkem sušeného droždí, ale poté nechtě těsto minimálně 60 minut kynout na teplém místě.
Postup:
Všechny ingredience společně vypracujeme v nelepivé těsto. Pokud by lepilo, tak přidáme ještě trošku mouky.
Ihned přendáme na pomoučený vál. Z těsta uděláme váleček ve tvaru knedlíku, který bude mít všude stejný průměr. Rozřízneme na 8 stejně velkých dílků.
Za pomoci válečku vyválíme placky vysoké cca 1cm. Pokud vám nevadí nedokonalosti, tak placky stačí roztáhnout do boků ručně.
Do skleničky si dáme rozpuštěné máslo/olej a prolisujeme 2 stroužky česneku. Tímto česnekovým olejem potřeme rozpálenou pánev a dáme na ni placku (kdo chce, může i na suchou pánev). Pečeme z každé strany 2-3 minuty do zlatova. Po upečení ještě potřete česnekovým máslem.
Recept připravila @alishaeasycooking
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.