Naan – chlebová placka

Share on Facebook
8 velkých placek porcí
1 / 5náročnost
25 min

Ingredience:

  • 500 g pšeničné hladké hladké mouky Pernerka
  • 250 ml bílého jogurtu (pozor, ne nízkotučného – pořádně tučný, nejlépe řeckého stylu)
  • 200 ml teplejší vody
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 1 lžíce oleje/másla (do těsta) 
  • 1 lžička soli 
  • 1 lžíce černého sezamu 
  • 2 stroužky česneku

Tipy a Triky:

  • Placky jsou nejlepší ještě teplé, ale pokud vám zbydou do druhé dne, tak je naplňte šunkou, sýrem a zapečte jako toast třeba na výlet,
  • Pokud chcete podávat třeba k řeckému salátu, tak do těsta nedávejte sezam, ale přidejte lžičku středomořských bylinek 
  • Pokud vám v pečivu vadí kypřící prášek, tak jej můžete nahradit 1 sáčkem sušeného droždí, ale poté nechtě těsto minimálně 60 minut kynout na teplém místě.

Postup:

Všechny ingredience společně vypracujeme v nelepivé těsto. Pokud by lepilo, tak přidáme ještě trošku mouky.

Ihned přendáme na pomoučený vál. Z těsta uděláme váleček ve tvaru knedlíku, který bude mít všude stejný průměr.  Rozřízneme na 8 stejně velkých dílků. 

Za pomoci válečku vyválíme placky vysoké cca 1cm. Pokud vám nevadí nedokonalosti, tak placky stačí roztáhnout do boků ručně.

Do skleničky si dáme rozpuštěné máslo/olej a prolisujeme 2 stroužky česneku. Tímto česnekovým olejem potřeme rozpálenou pánev a dáme na ni placku (kdo chce, může i na suchou pánev). Pečeme z každé strany 2-3 minuty do zlatova. Po upečení ještě potřete česnekovým máslem. 

Recept připravila @alishaeasycooking

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.