Mrkvový
dort
Ingredience:
Na korpus:
- 4 vejce
- 200 g třtinového cukru
- 100 g cukru krystal
- 250 g špaldové hladké mouky Pernerka
- 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
- 1 vrchovatá lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice
- špetka muškátového květu (oříšku)
- ½ lžičky himalájské soli
- 1 lžička citrónové kůry
- 275 ml oleje
- 350 g nastrouhané mrkve (najemno)
- 100 g vlašských ořechů (nasekaných)
Na krém:
- 750 g tučného tvarohu
- 350 ml smetany ke šlehání (min. 30 %)
- 4 lžíce moučkového cukru
Na dokončení:
- 3 vrchovaté lžíce citrónového krému Lemon Curd
- 200 g jahod
- snítky rozmarýnu
Tipy a Triky:
Mrkvové těsto se hodí nejen na přípravu dortů, ale můžete si z něj připravit klidně i muffiny, které jsou krásně vláčné.
Postup:
Vejce vyšleháme do světlé pěny s třtinovým cukrem a cukrem krupice.
Mouku si s práškem do pečiva a jedlou sodou prosejeme.
Do vyšlehaných vajíček přidáváme postupně olej. Poté přidáme přesetou směs, skořici, muškátový květ, sůl, citrónovou kůru a nakonec mrkev a ořechy.
Hotové těsto rozlijeme do dvou dortových forem (dno vyložené pečícím papírem a boky vymazané máslem) o velikosti cca 19 cm.
Pečeme na 180 stupňů cca 40 minut.
Mezitím si v robotu vyšleháme tvaroh s moučkovým cukrem. Když je krém promíchaný, přidáme smetanu a šleháme do tuhého krému.
Vychladlé korpusy prořízneme a každý potřeme citrónovým krémem Lemon Curd a cca pětinou krému. Korpusy poskládáme rovně na sebe a zbylým krémem namažeme boky dortu.
Dort necháme vychladit a ozdobíme ho nakrájenými jahodami a snítkami rozmarýnu.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.