Mrkvový cupcake

Postup

Vejce v robotu vyšlehejte s cukrem, přelejte olej a podmáslí. V robotu vyměňte šlehací metlu za pádlo. V druhé míse smíchejte prosátou mouku, jedlou sodu, kypřící prášek, skořici a sůl. Do mokré směsi postupně přisypte směs suchou a na pomalé otáčky zamíchávejte pádlem. Poté přisypte nasekané ořechy a nastrouhanou mrkev, na závěr promíchejte stěrkou. Předem připravené košíčky plňte zhruba centimetr pod okraj. 

Pečte v předehřáté troubě zhruba 20 až 25 minut na 175°C. Abyste si byli jistí, že jsou dortíky dopečené, proveďte test špejlí. Dortíky vyndejte z trouby a nechte vychladnout přímo v plechu. 

Mascarpone i Philadelphii vyndejte chladné z lednice až těsně před přípravou krému. Do kotlíku kuchyňského robotu odvažte potřebné množství všech surovin a začněte postupně zapněte robot až na nejvyšší otáčky a vyšlehejte do pevného krému. Šlehá se krátce, zhruba 2 minuty, dejte pozor, aby se nepřešlehal, sražený krém nejde zachránit. Hotový krém ihned naplňte do zdobícího sáčku s trezírovací špičkou a zdobte jim vychlazené dortíky. Ty můžete ozdobit nasekanými ořechy, strouhanou čokoládou a malou cukrovou mrkvičkou.

Recept připravila @LelisCupcakes

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.



Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129