Ingredience
Chlebíček:
- 150 g špaldové hladké Pernerky
- 150 g pšeničné celozrnné hladké Pernerky
- 500 g najemno nastrouhané mrkve
- 140 ml rostlinného oleje
- 100 ml vlažné vody
- 140 g cukru
- 2 lžičky skořice
- špetku vanilky
- hrst rozinek
- 1 prášek do pečiva
- 70 g jablečného pyré
Krém na potření:
- 250 g polotučný tvaroh
- 250 g mascarpone
- moučkový cukr dle chuti
Tipy a triky
Pokud chcete veganskou variantu tohoto receptu, použijte místo krému citronovou polevu. Tu vytvoříme smícháním moučkového cukru (cca 100 g) s několika lžičkami citronové šťávy.
Postup
Do mísy nastrouháme najemno mrkev. Poté přidáme cukr, skořici, vanilku a rozinky, které předtím namočíme do vody.
Do mísy dále prosejeme mouku spolu s kypřícím práškem. Nakonec přilijeme vodu, olej a přimícháme jablečné pyré.
Těsto zamícháme a nalijeme do formy vyložené pečícím papírem.
Chlebíček pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 50 minut – propečenost zkontrolujeme špejlí – těsto se nesmí lepit.
Hotový chlebíček necháme před krájením zcela vychladnout. Můžeme ho ozdobit citronovou polevou, kterou připravíme z citronové šťávy a moučkového cukru nebo z krémem z tvarohu a mascarpone, která dochutíme cukrem a vanilkou.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
