Mrkvový chlebíček se skořicí a rozinkami

Share on Facebook
1 chlebíček porcí
1 / 5náročnost
70 min

Ingredience:

Chlebíček: 

  • 150 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 150 g pšeničné celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 500 g najemno nastrouhané mrkve
  • 140 ml rostlinného oleje
  • 100 ml vlažné vody
  • 140 g cukru
  • 2 lžičky skořice
  • špetku vanilky
  • hrst rozinek
  • 1 prášek do pečiva
  • 70 g jablečného pyré

Krém na potření:

  • 250 g polotučný tvaroh
  • 250 g mascarpone
  • moučkový cukr dle chuti



Tipy a Triky:

Pokud chcete veganskou variantu tohoto receptu, použijte místo krému citronovou polevu. Tu vytvoříme smícháním moučkového cukru (cca 100 g) s několika lžičkami citronové šťávy.



Postup:

Do mísy nastrouháme najemno mrkev. Poté přidáme cukr, skořici, vanilku a rozinky, které předtím namočíme do vody. 

Do mísy dále prosejeme mouku spolu s kypřícím práškem. Nakonec přilijeme vodu, olej a přimícháme jablečné pyré. 

Těsto zamícháme a nalijeme do formy vyložené pečícím papírem. 

Chlebíček pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 50 minut – propečenost zkontrolujeme špejlí – těsto se nesmí lepit.

Hotový chlebíček necháme před krájením zcela vychladnout. Můžeme ho ozdobit citronovou polevou, kterou připravíme z citronové šťávy a moučkového cukru nebo z krémem z tvarohu a mascarpone, která dochutíme cukrem a vanilkou.  

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.