12 porcí
2 / 5náročnost
35 min.
Ingredience
- 2 celá vejce
- 150 g třtinového cukru
- 125 g pohankové celozrnné hladké mouky Pernerka
- ½ lžičky skořice
- špetka himalájské soli
- špetka muškátového oříšku
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- 140 ml oleje
- 180 g mrkve (nastrouhané najemno)
- 50 g nasekaných vlašských oříšků
Tipy a triky
Z tohoto krásně vláčného těsta můžete vytvořit nejen úžasné muffiny, ale také cupcakes, korpus na Váš oblíbený dort nebo mrkvový chlebíček.
Na tento recept můžete použít i kombinaci pohankové a hladké mouky v poměru 1:1.
Postup
V robotu si vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Stáhneme si rychlost a pomalu vmícháváme olej.
Do misky si přesejeme mouku se skořicí, solí, muškátovým oříškem, práškem do pečiva a jedlou sodou. Tuto sypkou směs přimícháme do vaječné pěny.
Nakonec přidáme mrkev a vlašské ořechy.
Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky a naplníme zhruba 1 cm pod okraj těstem
Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
