Moravské koláčky

Share on Facebook
10 porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

  • 500 g hladké špaldové mouky Pernerka
  • 250 ml mléka
  • 30 g droždí
  • 110 g másla
  • 2 žloutky
  • 50 g třtinového cukru
  • sůl
  • jeden žloutek na potření

NÁPLŇ:

  • 250 g tvarohu
  • 100 g mascarpone
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 1 sklenice zavařených borůvek
  • Kvalitní džem (můžete si část udělat s borůvkami a část džemem)

Drobenka:

  • 30 g másla
  • 50 g hladké špaldové mouky Pernerka
  • 30 g třtinového cukru

Tipy a Triky:

Když vám nevystačí borůvky na všechny koláče, tak dejte na koláček lžíci vašeho oblíbeného džemu .

Postup:

Do 100 ml teplého mléka rozdrobíme droždí a přidáme 2 PL cukru. Necháme vzejít kvásek (cca 15 minut).

Do velké mísy si připravíme mouku se solí, přidáme do středu kvásek, zbytek cukru a mléko, máslo a žloutky. Rukama vypracujeme nelepivé jemné těsto, které necháme 20 minut nakynout.

Nožem si odkrajujeme z těsta kousky, ze kterých vytvarujeme koláčky se zvýšeným okrajem a přeneseme je na plech s pečícím papírem. Okraje koláčků potřeme žloutkem. Naplníme lžící tvarohovou náplň a posypeme borůvkami a připavenou drobenkou, kterou uděláme rukama z uvedených surovin.

Koláčky pečeme při 170 °C cca 20 minut, dokud okraje nezezlátnou.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.