Moravské koláčky
Ingredience:
- 500 g hladké špaldové mouky Pernerka
- 250 ml mléka
- 30 g droždí
- 110 g másla
- 2 žloutky
- 50 g třtinového cukru
- sůl
- jeden žloutek na potření
NÁPLŇ:
- 250 g tvarohu
- 100 g mascarpone
- 2 balení vanilkového cukru
- 1 sklenice zavařených borůvek
- Kvalitní džem (můžete si část udělat s borůvkami a část džemem)
Drobenka:
- 30 g másla
- 50 g hladké špaldové mouky Pernerka
- 30 g třtinového cukru
Tipy a Triky:
Když vám nevystačí borůvky na všechny koláče, tak dejte na koláček lžíci vašeho oblíbeného džemu .
Postup:
Do 100 ml teplého mléka rozdrobíme droždí a přidáme 2 PL cukru. Necháme vzejít kvásek (cca 15 minut).
Do velké mísy si připravíme mouku se solí, přidáme do středu kvásek, zbytek cukru a mléko, máslo a žloutky. Rukama vypracujeme nelepivé jemné těsto, které necháme 20 minut nakynout.
Nožem si odkrajujeme z těsta kousky, ze kterých vytvarujeme koláčky se zvýšeným okrajem a přeneseme je na plech s pečícím papírem. Okraje koláčků potřeme žloutkem. Naplníme lžící tvarohovou náplň a posypeme borůvkami a připavenou drobenkou, kterou uděláme rukama z uvedených surovin.
Koláčky pečeme při 170 °C cca 20 minut, dokud okraje nezezlátnou.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.