Moravské buchty s tvarohem
Ingredience:
Těsto:
- 300 g polohrubé mouky Pernerka
- 200 g špaldové hladké mouky Pernerka
- 130 g máslo
- 2 vejce
- 1 droždí
- 250 ml mléka
- 80 g třtinový cukr
Náplň:
- 1 kelímek hrudkovitého tvarohu (nízkotučný)
- 2PL škoricový cukor
- citrónová kůra
- + případně třtinový cukr
- kvalitní švestková povidla
Drobenka:
- 6PL třtinový cukr
- 6PL špaldové hladké mouky Pernerka
- 0,5 dcl rozpuštěné máslo
- skořice
Tipy a Triky:
Postup:
Do velké mísy dáme mouku, do které připravíme důlek pro kvásek. Nejdříve nalejeme vlažné mléko, potom rozdrobíme droždí a přidáme 15 g cukru. Zamícháme, necháme 10 minut kynout.
Potom přidáme všechny suroviny – vejce pokojové teploty, rozpuštěné máslo a zbylý cukr. Rukama vypracujeme nelepivé těsto, které zakryjeme utěrkou a na teplém místě ho necháme vykynout cca půl hodinu. Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a sklenicí vykrojíme kolečka.
Na každé kolečko dáme lžíci připravené tvarohové náplně a zakryjeme druhým kolečkem. Prsty pořádně přitlačíme boky.
Rukama doladíme tvar, aby vznikla krásná buchtička. Do středu vytvoříme prstem prohlubeň, do které dáme lžičku povidel. Boky potřeme žloutkem. Vyskládáme těsně vedle sebe do pekáčku a posypeme připravenou drobenkou, kterou jsme připravili smícháním všech surovin.
Pečeme při 160 stupních cca 50 minut do zlatova. Pamatujte, že každá trouba peče trochu jinak.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.