Moravské buchty s tvarohem

Postup

Do velké mísy dáme mouku, do které připravíme důlek pro kvásek. Nejdříve nalejeme vlažné mléko, potom rozdrobíme droždí a přidáme 15 g cukru. Zamícháme, necháme 10 minut kynout.

Potom přidáme všechny suroviny – vejce pokojové teploty, rozpuštěné máslo a zbylý cukr. Rukama vypracujeme nelepivé těsto, které zakryjeme utěrkou a na teplém místě ho necháme vykynout cca půl hodinu. Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a sklenicí vykrojíme kolečka.

Na každé kolečko dáme lžíci připravené tvarohové náplně a zakryjeme druhým kolečkem. Prsty pořádně přitlačíme boky.

Rukama doladíme tvar, aby vznikla krásná buchtička. Do středu vytvoříme prstem prohlubeň, do které dáme lžičku povidel. Boky potřeme žloutkem. Vyskládáme těsně vedle sebe do pekáčku a posypeme připravenou drobenkou, kterou jsme připravili smícháním všech surovin.

Pečeme při 160 stupních cca 50 minut do zlatova. Pamatujte, že každá trouba peče trochu jinak.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129