Mini pizzy s rukolou a špenátem
Ingredience:
- 350 g pšeničné hladké extra silné mouky Pernerka
- 200 l vody
- 6 lžic olivového oleje
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku cukru
- 2 lžičky sušeného droždí
Náplň
- 500 g rajčatové passaty dochucené solí, pepřem, oreganem a česnekem
- 4 ks mozzarelly
- 200 g proscuita
- rukola
- parmezán
- cca 150 g čerstvého špenátu (dochuceného solí, pepřem a česnekem)
- 200 g slaniny
- čerstvá rajčata
- 4 vejce
- olivový olej
Tipy a Triky:
Pizzu pečeme vždy v důkladně rozehřáté troubě. Některé trouby mají speciální program na pizzu. Ideální je ji péct na co nejvyšší teplotu co nejkratší dobu. Pokud si nejste jistí, nebo vaše trouba vyšší teplotu neumí, pečte ji na 250 stupňů asi 7-10 minut.
Postup:
Nejprve připravíme kvásek – do vlažné vody (nesmí být příliš horká) dáme cukr a přisypeme droždí. Zamícháme a počkáme několik minut, až začne droždí pracovat.
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a zamícháme. Nakonec přilijeme olej a vzešlý kvásek.
Těsto důkladně propracujeme – bude to trvat poměrně dlouho, ale pro výsledek je to důležité. Pokud máte robota, určitě si jej vezmeme na pomoc (použijeme hnětací hák). Hotové těsto je hladké, pružné a nelepí se.
Hotové těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 2 hodiny, aby zdvojnásobilo objem.
Když je těsto vykynuté, tak ho ještě krátce propracujeme, rozdělíme ho na 8 částí a z nich vytvarujeme tenké placky s lehce vyšším okrajem.
Dále si připravíme sugo – rajčatovou passatu dochutíme solí, pepřem, česnekem a oreganem. Rozetřeme ho na pizzy, okraje potřeme olivovým olejem.
Pizzu s rukolou připravíme tak, že na rajčatový základ přidáme ještě natrhanou mozzarellu a upečeme v předehřáté troubě na cca 250 stupňů dozlatova. Teprve poté pizzu dokončíme a přidáme na ni plátky proscuitta, rukolu a posypeme nastrouhaným parmezánem.
U špenátové pizzy dáme na rajčatový základ plátky kvalitní slaniny, spařené špenátové listy (dochucené utřeným česnekem, solí a pepřem), plátky rajčat, mozzarellu, parmezán a nakonec rozklepneme vejce. Špenátovou pizzu poté pečeme na 250 stupňů dozlatova (7-10 minut).
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.