Mini pizzy s rukolou a špenátem

Postup

Nejprve připravíme kvásek – do vlažné vody (nesmí být příliš horká) dáme cukr a přisypeme droždí. Zamícháme a počkáme několik minut, až začne droždí pracovat.

Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a zamícháme. Nakonec přilijeme olej a vzešlý kvásek. 

Těsto důkladně propracujeme – bude to trvat poměrně dlouho, ale pro výsledek je to důležité. Pokud máte robota, určitě si jej vezmeme na pomoc (použijeme hnětací hák). Hotové těsto je hladké, pružné a nelepí se. 

Hotové těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 2 hodiny, aby zdvojnásobilo objem. 

Když je těsto vykynuté, tak ho ještě krátce propracujeme, rozdělíme ho na 8 částí a z nich vytvarujeme tenké placky s lehce vyšším okrajem. 

Dále si připravíme sugo – rajčatovou passatu dochutíme solí, pepřem, česnekem a oreganem. Rozetřeme ho na pizzy, okraje potřeme olivovým olejem. 

Pizzu s rukolou připravíme tak, že na rajčatový základ přidáme ještě natrhanou mozzarellu a upečeme v předehřáté troubě na cca 250 stupňů dozlatova. Teprve poté pizzu dokončíme a přidáme na ni plátky proscuitta, rukolu a posypeme nastrouhaným parmezánem. 

U špenátové pizzy dáme na rajčatový základ plátky kvalitní slaniny, spařené špenátové listy (dochucené utřeným česnekem, solí a pepřem), plátky rajčat, mozzarellu, parmezán a nakonec rozklepneme vejce. Špenátovou pizzu poté pečeme  na 250 stupňů dozlatova (7-10 minut). 

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129