20 porcí
3 / 5náročnost
25 min.
Ingredience
Na koblížky:
- 120 g špaldové celozrnné hladké Pernerky
- 70 g cukru krupice
- 130 g tučného tvarohu
- 2 vejce
- ½ lžičky prášku do pečiva
- několik kapek vanilkového cukru
- olej na smažení
Na skořicový cukr:
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 lžička skořice
Tipy a triky
Pokud chceme dodat koblížkům exotický nádech, místo klasického cukru krupice použijeme na obalení kokosový cukr.
Postup
V robotu si prošleháme cukr s vejci a vanilkovým extraktem do světlé pěny. Poté zlehka zašleháme tvaroh.
Do směsi postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
V rendlíku rozehřejeme olej na smažení a lžičkou namočenou v oleji vkládáme těsto. Olej nesmí být extrémně rozpálený, aby se nám koblížky nespálily. Osmažíme je a položíme na papírový ubrousek.
Koblížky obalujeme ještě za tepla v cukru smíchaném se skořicí.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
