Meruňkovo–tvarohový koláč (meruňkový cheesecake)

Postup

Nejprve si uděláme těsto na korpus – všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto.

Těsto si dáme na dno koláčové formy a prsty upěchujeme po celém dnu. Uděláme tenkou vrstvu, kterou následně lehce propícháme vidličkou. Těsto dáme na 10 minut do předehřáté trouby na 170 stupňů.

V další misce si smícháme mascarpone, zakysanou smetanu, tvaroh, vejce, cukr a nakonec přidáme vanilku – lusk rozpůlíme a pomocí špičky nože opatrně vydlabeme semínka přímo do směsi.

Směs nalijeme na korpus a opět dáme péct do trouby. Tentokrát stáhneme na 150 stupňů a pečeme cca 30 minut. 

Může se stát, že při vyndávání z trouby bude náplň lehce nafouklá. To ji pak propíchneme nožíkem. 

V rendlíku přivedeme k varu meruňkové pyré (můžeme, ale nemusíme přidat cukr – záleží na sladkosti meruněk). Promícháme, přivedeme k varu a přidáme želatinu podle návodu. Důkladně promícháme, necháme  minutku zchladnout. Nalijeme na koláč a dáme uležet do lednice.

Chcete mít ve spíži dostatek pšeničné celozrnné Pernerky? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129