Medový dortík z pohankové mouky

Postup

Suroviny na těsto dobře zpracujeme rukou a dáme odpočinout a ztuhnout na půl hodinky do lednice.

Budeme vyvalovat pět placek o průměru 20 cm a každý díl váží cca 15 dkg. Zbytek těsta vyválíme také a ten po upečení rozdrobíme na ozdobu.

Těsto určitě vyvalujeme na pečícím papíře, posypeme moukou, aby se váleček nelepil.

Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. cca 5 minut. Hlavně těsto neupražte, aby se měla kam vsáknout náplň.

Placky po upečení sundejte z papíru určitě až vychladnou.

Smetany ušleháme se ztužovačem a medem dotuha. Placky potíráme náplní,  lehce je přitlačujeme.

Vrchní část, také potřeme a posypeme rozdrobeným upečeným těstem. Okraje můžeme ozdobit čokoládou. Možná že bych příště namazala placky i marmeládou.

Dortík necháme do druhého dne odležet.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129