Mechový dort
Ingredience:
Těsto:
- 250 g pšeničné celozrnné hladké mouky Pernerka
- 250 g baby špenátu – rozmixovaného dohladka
- 1 prášek do pečiva
- Citronová kůra z jednoho citronu
- Šťáva z ½ citronu
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 vejce
- 175 ml oleje
Náplň:
- 2 šlehačky 30%
- 2 polotučné tvarohy
- 2 vanilkové cukry
- Ztužovač šlehačky
Tipy a Triky:
Korpus – malá dortová forma cca 22 cm.
Postup:
Nejprve si vyšleháme vejce s cukrem do pěny.
Tyčovým mixérem si rozmixujeme špenát úplně do hladké šťávy. Šťávu přidáme k pěně z cukru a vajec a promícháme.
Přidáme všechny ostatní ingredience a ještě chvíli mixujeme.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut (čas je orientační , musíme pečlivě hlídat)
Po upečení rozkrojíme dort 2x. (Pro rovný řez můžeme použít i nit. Nožíkem si naznačíme v korpusu kolem dokola rýhu, do které poté obtočíme nit a překrojíme podobně jako knedlíky.)
Korpus necháme vychladnout.
Připravíme si krém.
V mixeru vyšleháme nejprve šlehačku, přidáme tvaroh a šleháme dál. Nakonec přidáme cukr a ztužovač.
První plát korpusu pomažeme částí krému, přiklopíme druhým plátem a opět pomažeme, tentokrát i z boku. Třetí plát rozdrobíme (rukou nebo lžičkou, jde to snadno) a naneseme na vrch a i strany dortu.
Necháme uležet v ledničce minimálně 2 hodiny. Před servírováním můžeme ozdobit čerstvým ovocem.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.