Malinové věnečky s griotkou

Postup

Do hrnce navážíme vše, kromě mouky a vajec. Přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme, dokud nemáme kompaktní nelepivé těsto. Sejmeme z ohně. Necháme v míse vychladnout, přidáme vejce po částech.

Sáčkem s hvězdicovou trubičkou stříkáme věnečky, asi 7 cm v průměru. Posypeme moučkovým cukrem. Upečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova. Prvních 15 minut troubu neotvíráme pro perfektní výsledek.

Na náplň rozšleháme ponorným mixerem maliny, vodu a griotku dohladka. Přidáme zbylé ingredience a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 2-3 minuty. Nalejeme do misky, přikryjeme fólií a necháme vychladnout. Studený malinový pudink vyšleháme do hladka; ručně vmícháme dobře ušlehanou šlehačku.

Stříkáme na proříznuté věnečky, posypeme částí sušených malin a přikryjeme vrškem. Zbylé maliny prosejeme na věnečky přes hustý cedník. Necháme asi 1 hodinu v lednici a podáváme.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129