Malinové věnečky s griotkou
Ingredience:
Francouzské odpalované těsto
- 205 g pšeničné hladké mouky Pernerka
- 120 g voda
- 135 g mléko
- 100 g máslo
- 13 g cukr krupice
- 3 g sůl
- 275 g vejce
Malinový Creme Patissiere
- 350 g maliny
- 100 g voda
- 50 g griotka
- 80 g žloutky
- 125 g cukr krupice
- 50 g vanilkový pudink
- 50 g máslo
- 1 vanilkový lusk
- 250 g smetana ke šlehání
Na dokončení
- 30 g mrazem sušené maliny
- 250 g cukr moučka
Tipy a Triky:
Postup:
Do hrnce navážíme vše, kromě mouky a vajec. Přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme, dokud nemáme kompaktní nelepivé těsto. Sejmeme z ohně. Necháme v míse vychladnout, přidáme vejce po částech.
Sáčkem s hvězdicovou trubičkou stříkáme věnečky, asi 7 cm v průměru. Posypeme moučkovým cukrem. Upečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova. Prvních 15 minut troubu neotvíráme pro perfektní výsledek.
Na náplň rozšleháme ponorným mixerem maliny, vodu a griotku dohladka. Přidáme zbylé ingredience a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 2-3 minuty. Nalejeme do misky, přikryjeme fólií a necháme vychladnout. Studený malinový pudink vyšleháme do hladka; ručně vmícháme dobře ušlehanou šlehačku.
Stříkáme na proříznuté věnečky, posypeme částí sušených malin a přikryjeme vrškem. Zbylé maliny prosejeme na věnečky přes hustý cedník. Necháme asi 1 hodinu v lednici a podáváme.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.