Ingredience
Na těsto:
- 220 g špaldové celozrnné hladké Pernerky
- 3 žloutky
- 75 g cukru
- 130 g másla
- špetka soli
Na krém:
- 500 g tučného tvarohu
- 4 lžíce moučkového cukru
- 400 ml smetany ke šlehání
- několik kapek vanilkového extraktu
Tipy a triky
Na ozdobu můžete použít jakékoliv čerstvé ovoce podle sezóny. Pod tvarohový krém je možné dát ještě pro zvýraznění chuti citrónový krém Lemon Curd.
Postup
Do mísy si dáme mouku, cukr, máslo a sůl a zpracujeme na drobenku. Poté přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto. Práce s těstem musí být rychlá, aby nám pod rukama nezteplalo. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme cca na hodinu do lednice.
Těsto vyndáme z lednice, vyválíme ho, vykrojíme a naplníme do formiček na tartaletky. Dno každé tartaletky propícháme vidličkou a dáme na 15 minut vychladit do lednice. Po uplynutí doby ho pečeme na 180 stupňů 20 minut.
V robotu si ušleháme tvaroh s moučkovým cukrem, smetanou a vanilkovým extraktem. Šleháme dokud nám krém hezky nezhoustne. Upečené koláčky naplníme krémem a ozdobíme čerstvými malinami.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
