Maková kopýtka

Postup

Napřed smícháme suroviny na náplň. Mléko přidáváme postupně, hodně záleží, jak máme řídká/hustá povidla a jak jemně je umletý mák – náplň nesmí být tekutá (čím hutnější povidla, tím více mléka budete potřebovat). Promícháme asi půl minutky na sporáku a necháme vychladnout.

Studené oloupané brambory nastrouháme na jemném vzorku struhadla, přidáme změklé máslo a ostatní suroviny na těsto. Zpracujeme rukou.

Těsto NENECHÁME odpočinout a hned ho vyválíme na výšku cca 3-4 mm. Při vyvalování můžeme podsypávat. Z těsta vytvoříme tři obdélníky o velikosti cca 20 x 15 cm.

Na ně postupně rozetřeme náplň (na každý plát ⅓ vychladlé náplně). Každý plát pak ještě rozdělíme na čtyři díly (krájíme po kratší straně) a následně ho stočíme z obou stran proti sobě tak, aby nám nám vznikla “spojená kopytka”.

Ta postupně pokládáme na plech s pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 185 stupňů cca 25 minut dozlatova.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129