Lussekatter

Share on Facebook
40 porcí
3 / 5náročnost
90 min

Ingredience:

Kynuté těsto

  • 750 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 150g másla
  • 500ml mléka
  • 1 kostka droždí
  • 750 g špaldové hladké mouky
  • 250 g tvarohu vkostce–ne ve vaničce
  • 100g cukru
  • Špetka soli
  • Špetka šafránu

Na dokončení

  • Vajíčko – na pomazání
  • Rozinky

Tipy a Triky:

Špetku šafránu můžete případně nahradit i kurkumou. Ale pokud to jen trochu lze, použijte šafrán

Postup:

Rozpustíme máslo, přilijeme mléko a promícháme. Vmíse rozdrobíme droždí a šafrán,  zalijeme máslem  smlékem a promícháme. Přidáme tvaroh, cukr, sůl a opět promícháme. Nakonec přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto, které necháme cca 45 minut kynout.

Poté si rozdělíme těsto na cca 40 kousků, ze kter.ch nejprve vyválíme “hada“ a poté stočíme do “esíčka“

Vyválená “esíčka” dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a ozdobíme rozinky v záhybech.

Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 8 minut.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.