Lussekatter
Ingredience:
Kynuté těsto
- 750 g špaldové hladké mouky Pernerka
- 150g másla
- 500ml mléka
- 1 kostka droždí
- 750 g špaldové hladké mouky
- 250 g tvarohu vkostce–ne ve vaničce
- 100g cukru
- Špetka soli
- Špetka šafránu
Na dokončení
- Vajíčko – na pomazání
- Rozinky
Tipy a Triky:
Špetku šafránu můžete případně nahradit i kurkumou. Ale pokud to jen trochu lze, použijte šafrán
Postup:
Rozpustíme máslo, přilijeme mléko a promícháme. Vmíse rozdrobíme droždí a šafrán, zalijeme máslem smlékem a promícháme. Přidáme tvaroh, cukr, sůl a opět promícháme. Nakonec přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto, které necháme cca 45 minut kynout.
Poté si rozdělíme těsto na cca 40 kousků, ze kter.ch nejprve vyválíme “hada“ a poté stočíme do “esíčka“
Vyválená “esíčka” dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a ozdobíme rozinky v záhybech.
Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 8 minut.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.