Lussekatter

Postup

Rozpustíme máslo, přilijeme mléko a promícháme. Vmíse rozdrobíme droždí a šafrán,  zalijeme máslem  smlékem a promícháme. Přidáme tvaroh, cukr, sůl a opět promícháme. Nakonec přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto, které necháme cca 45 minut kynout.

Poté si rozdělíme těsto na cca 40 kousků, ze kter.ch nejprve vyválíme “hada“ a poté stočíme do “esíčka“.

Vyválená “esíčka” dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a ozdobíme rozinky v záhybech.

Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 8 minut.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129