Loupáčky z rýžové mouky

Postup

Mírně zahřejeme vodu s mlékem a máslem, aby se rozpustilo. 

Do mísy kuchyňského robota dáme všechny ingredience a necháme vypracovat nelepivé těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme cca 1 hodinu kynout při pokojové teplotě (když necháte kynout déle, tak nevadí).

Pomoučíme si vál, těsto rozděláme na dva stejně velké bochánky. Bochánek si rozválíme na placku vysokou cca 0,5 cm a rozkrájíme na 4 části jako pizzu. Zarolujeme stejně jako třeba rohlíky.

Dáme předehřát troubu na 200 stupňů. Loupáčky přendáme na plech vyložený pečicím papírem. (Mezitím nám loupáčky ještě trošku dokynou). 

Těsně před pečením loupáčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem. Pečeme na 200 stupňů cca 15-20 minut.

Recept připravila @Alishaeasycooking

Chybí vám se spíži Pernerka a přitom chcete péct? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129