Lokše s mákem

Share on Facebook
5 porcí
1 / 5náročnost
45 min

Ingredience:

  • 45 dkg vařených brambor
  • 10 dkg špaldové hladké Pernerka
  • mouka na podsypávání
  • ¼ lžičky soli
  • moučkový cukr – cca 3 lžíce
  • mletý mák – cca 5 lžic
  • podle chuti máslo nebo sádlo

Tipy a Triky:

Místo másla můžete použít i sádlo. Lokše jsou nejlepší čerstvé, ale můžete je podávat i druhý den.

Postup:

Na jemném vzorku struhadla nastrouháme vychladlé brambory,  přisypeme mouku a sůl. Rukama zpracujeme těsto, které rozdělíme na šest dílů. Každý díl rozválíme na výšku cca 2 milimetry. Placku dáme na suchou pánvičku a opečeme z jedné strany. Když se začnou na placce tvořit bubliny, otočíme a na sucho opečeme i z druhé strany.

Hotovou placku potřeme rozpuštěným máslem a potřenou stranou dáme do cukru smíchanou s mákem. Srolujeme jako palačinky (náplní dovnitř).

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.