20 porcí
1 / 5náročnost
30 min.
Ingredience
Těsto:
- 160 g rýžové hladké Pernerky
- 160 g bílého jogurtu
- 30 g vanilkového cukru
- 10 g prášku do pečiva
- 3 vejce
Další:
- Máslo na vymazání lívanečníku
- Povidla či javorový sirup na pomazání
Tipy a triky
Chutnají skvěle i s jakýmkoli sezonním ovocem a jogurtem
Postup
Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme bílý jogurt, vejce a vytvoříme hladké lehce tekuté těsto.
Necháme 15 minut odstát.
Lívanečník, případně pánev vymažeme máslem a takto smažíme z každé strany pomalu cca 3 minuty.
Lívance pomažeme povidly a ihned podáváme.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
