Listové těsto
Ingredience:
Máslová část
- 100 g špaldové hladké mouky Pernerka
- 250 g másla
Vodová část
- 250 g pšeničné hladké mouky Pernerka
- 1 žloutky
- 120 ml vody
- 1 polévkovou lžíci octu
- 1 čajová lžička soli
- 1 polévková lžíce rumu
- 1 polévková lžíce oleje
Tipy a Triky:
Zabalené těsto nám vydrží v lednici zhruba týden. Těsto můžeme zamrazit.
Postup:
U listového těsta budeme zadělávat dvě těsta. Máslové těsto a vodové těsto.
Nejprve si zpracujeme máslové těsto. Máslo smícháme s moukou, vytvoříme těsto a dáme na hodinu odležet do lednice.
Vodové těsto si zpracujeme nejlépe v robotu. Smícháme všechny ingredience a vytvoříme těsto za pomocí hnětacího háku cca 5 minut. Těsto zabalíme do pytlíku a dáme také na hodinu odpočinout do lednice.
Po hodině vyndáme těsta z lednice a každé zvlášť dáme mezi dva pláty pečícího papíru a vyválíme obdélník.
Vodové těsto si dáme jako první a na něj položíme máslovou část.
Těsto přeložte a to tak, že levou stranu přeložíte do středu a pravou stranu přeložíte přes levou.
Takto přeložené těsto vložte na 30 minut do lednice a postup ještě 2x opakujte.
S těstem můžeme ihned pracovat, lepší je však nechat přes noc vychladit.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.