Listové těsto

Share on Facebook
650 g těsta porcí
4 / 5náročnost
150 min

Ingredience:

Máslová část

  • 100 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 250 g másla

Vodová část

  • 250 g pšeničné hladké mouky Pernerka
  • 1 žloutky
  • 120 ml vody
  • 1 polévkovou lžíci octu
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 polévková lžíce rumu
  • 1 polévková lžíce oleje

Tipy a Triky:

Zabalené těsto nám vydrží v lednici zhruba týden. Těsto můžeme zamrazit. 

 



Postup:

U listového těsta budeme zadělávat dvě těsta. Máslové těsto a vodové těsto.

Nejprve si zpracujeme máslové těsto. Máslo smícháme s moukou, vytvoříme těsto a dáme na hodinu odležet do lednice.

Vodové těsto si zpracujeme nejlépe v robotu. Smícháme všechny ingredience a vytvoříme těsto za pomocí hnětacího háku cca 5 minut. Těsto zabalíme do pytlíku a dáme také na hodinu odpočinout do lednice.

Po hodině vyndáme těsta z lednice a  každé zvlášť dáme mezi dva pláty pečícího papíru a vyválíme obdélník. 

Vodové těsto si dáme jako první a na něj položíme máslovou část.

Těsto přeložte a to tak, že levou stranu přeložíte do středu a pravou stranu přeložíte přes levou. 

Takto přeložené těsto vložte na 30 minut do lednice a postup ještě 2x opakujte.

S těstem můžeme ihned pracovat, lepší je však nechat přes noc vychladit. 


Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.