Listové těsto

Postup

U listového těsta budeme zadělávat dvě těsta. Máslové těsto a vodové těsto.

Nejprve si zpracujeme máslové těsto. Máslo smícháme s moukou, vytvoříme těsto a dáme na hodinu odležet do lednice.

Vodové těsto si zpracujeme nejlépe v robotu. Smícháme všechny ingredience a vytvoříme těsto za pomocí hnětacího háku cca 5 minut. Těsto zabalíme do pytlíku a dáme také na hodinu odpočinout do lednice.

Po hodině vyndáme těsta z lednice a  každé zvlášť dáme mezi dva pláty pečícího papíru a vyválíme obdélník. 

Vodové těsto si dáme jako první a na něj položíme máslovou část.

Těsto přeložte a to tak, že levou stranu přeložíte do středu a pravou stranu přeložíte přes levou. 

Takto přeložené těsto vložte na 30 minut do lednice a postup ještě 2x opakujte.

S těstem můžeme ihned pracovat, lepší je však nechat přes noc vychladit. 


Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129