Linecké ze špaldové mouky
Ingredience:
- 500 g hladké špaldové hladké Pernerky
- 340 g změklého másla
- 170 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- najemno nastrouhaná kůra z 1 bio citronu
Tipy a Triky:
Cukroví slepujeme kyselejší marmeládou.
Postup:
Na vál si prosejeme mouku a moučkový cukr. Přidáme změklé máslo, žloutky a kůru z citronu. Rukama začneme zpracovávat, dokud nevytvoříme hladké těsto. Těsto musí mít hladkou konzistenci a nesmí se lepit k válu. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 1 hodinu lépe však přes noc.
Vyndáme těsto z lednice. Rozehřejeme si troubu na 160°C.
Vál si posypeme lehce moukou a těsto vyválíme na plát cca 2-3mm silný. Vykrajujeme libovolné tvary a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 7-8 min.
Po vychladnutí slepujeme marmeládou.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.