Linecké z rýžové mouky

Share on Facebook
5 plechů porcí
2 / 5náročnost
120 min

Ingredience:

  • 500 g rýžové mouky Pernerka
  • 270 g másla pokojové teploty
  • 140 g moučkového cukru
  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • džem na promazání

Tipy a Triky:

Můžete použít jakýkoliv džem, ale nejlépe sladké cukroví chutná s džemem, který je lehce kyselejší jako je např. rybízový.

Postup:

Smícháme mouku, máslo, moučkový cukr, kůru z citrónu a vypracujeme v hladké těsto, které necháme přes noc odpočinout v chladu.

Druhý den těsto necháme 2 hodiny v pokojové teplotě, aby povolilo a šlo s ním lépe pracovat.

Pracovní plochu si pomoučíme a těsto vyválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary. Troubu si mezitím předehřejeme na 160 °C.

Pečeme cca 20-25 minut. Po vychladnutí potřeme džemem.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

 

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.