Linecké pistáciové cukroví

Postup

Hladkou mouku prosejeme do mísy. Dále do mísy prosejeme také moučkový cukr. Přidáme vanilku, citronovou kůru, mleté pistácie, změklé máslo a žloutky. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v lednici.

Z odpočatého těsta vykrajujeme libovolné tvary nebo oddělujeme malé kousky, které vtlačíme do formiček na košíčky.

Vykrojené tvary pečeme na 160 stupňů přibližně 10 minut (košíčky pak zhruba na 170 stupňů asi 8 minut)

Připravíme si krém – do mísy dáme máslo, pistáciový krém,  cukr a prošleháme. Krém poté dáme na chvíli vychladit.

Cukroví promažeme a slepíme připraveným krémem, košíčky naplníme pomocí zdobícího sáčku.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

 

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129