Linecké pistáciové cukroví
Ingredience:
Těsto:
- 350 g pšeničné hladké mouky Pernerka
- 120 g moučkového cukru
- 200 g másla
- vanilka z jednoho lusku (nebo velká špetka sušené)
- citronová kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu nebo ½ lžičky sušené
- 3 žloutky
- 70 g mletých (nesolených) pistácií
Na krém:
- 100 g změklého másla
- 80 g pistáciového krému (neslazeného – pokud použijete slazený, upravte množství přidaného cukru)
- 50 g cukru
Tipy a Triky:
Aby bylo cukroví perfektní, plňte ho krémem až těsně před Vánocemi.
Postup:
Hladkou mouku prosejeme do mísy. Dále do mísy prosejeme také moučkový cukr. Přidáme vanilku, citronovou kůru, mleté pistácie, změklé máslo a žloutky. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
Z odpočatého těsta vykrajujeme libovolné tvary nebo oddělujeme malé kousky, které vtlačíme do formiček na košíčky.
Vykrojené tvary pečeme na 160 stupňů přibližně 10 minut (košíčky pak zhruba na 170 stupňů asi 8 minut)
Připravíme si krém – do mísy dáme máslo, pistáciový krém, cukr a prošleháme. Krém poté dáme na chvíli vychladit.
Cukroví promažeme a slepíme připraveným krémem, košíčky naplníme pomocí zdobícího sáčku.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.