Ingredience
Těsto:
- 350 g pšeničné hladké mouky Pernerka
- 120 g moučkového cukru
- 200 g másla
- vanilka z jednoho lusku (nebo velká špetka sušené)
- citronová kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu nebo ½ lžičky sušené
- 3 žloutky
- 70 g mletých (nesolených) pistácií
Na krém:
- 100 g změklého másla
- 80 g pistáciového krému (neslazeného – pokud použijete slazený, upravte množství přidaného cukru)
- 50 g cukru
Tipy a triky
Aby bylo cukroví perfektní, plňte ho krémem až těsně před Vánocemi.
Postup
Hladkou mouku prosejeme do mísy. Dále do mísy prosejeme také moučkový cukr. Přidáme vanilku, citronovou kůru, mleté pistácie, změklé máslo a žloutky. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
Z odpočatého těsta vykrajujeme libovolné tvary nebo oddělujeme malé kousky, které vtlačíme do formiček na košíčky.
Vykrojené tvary pečeme na 160 stupňů přibližně 10 minut (košíčky pak zhruba na 170 stupňů asi 8 minut)
Připravíme si krém – do mísy dáme máslo, pistáciový krém, cukr a prošleháme. Krém poté dáme na chvíli vychladit.
Cukroví promažeme a slepíme připraveným krémem, košíčky naplníme pomocí zdobícího sáčku.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
