Langoš
Ingredience:
Těsto:
- 500 g polohrubé špaldové mouky Pernerka
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- Sůl
- ½ kostky droždí
Na dokončení:
- Strouhaný eidam
- Kečup
- Třený česnek s olejem
Tipy a Triky:
Postup:
Nejprve si zaděláme kvásek (do mističky rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a trochu vlažného mléka, zamícháme a necháme vzejít kvásek cca 15 minut)
Do mísy od robotu vložíme všechny ostatní ingredience včetně kvásku a zaděláme těsto.
Těsto necháme kynout na teplém místě cca 45 minut.
Těsto si rozdělíme na 8 malých hromádek a vytvarujeme placku.
Smažíme na pánvi cca 2 minuty z každé strany.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.