Kynuté buchty

Postup

Mouku prosejeme do mísy, na okraj dáme sůl, do středu vyhloubíme důlek a do něj nasypeme cukr, nastrouhaný muškátový oříšek, citronovou kůru, vanilku a roztlučený hřebíček. V teplém, ne horkém, mléce rozšleháme sušené droždí a žloutky. Vlijeme do důlku v mouce a přidáme měkké máslo.

Zaděláme těsto – po zpracování nesmí lepit a musí být elastické. Těsto přikryjeme a necháme kynout. Trvá to dvě hodiny, až se zdvojnásobí objem. Těsto znovu prohněteme a necháme kynout asi tak hodinu až dvě. 

Poté těsto dáme na vál a rozválíme na obdélník, který rozkrájíme na čtverce dle požadované velikosti buchet. Na střed naneseme náplně a pečlivě uzavřeme každou buchtu, aby nevytekla náplň. 

Do pekáčku, který je vymazaný máslem, skládáme buchty tak, aby měly ještě prostor vykynout a měly hezký tvar. Každou buchtu velmi dobře pomažeme máslem ze všech stran a na závěr ještě pomažeme máslem na vrchu. Necháme vykynout přibližně hodinu a poté pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 25–30 minut. Po upečení pomocí prkénka buchty obrátíme a vyklopíme a pocukrujeme.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129