10 porcí
2 / 5náročnost
90 min.
Ingredience
- 300 g BIO špaldové celozrnné hladké Pernerky
- 60 g rozinky
- 40 g cukr krupice
- 3 ks žloutky
- 100 g mléko
- 8 g droždí
- 70 g máslo
- 5 g mořská sůl
Na dokončení
- borůvkový džem
- čerstvý tymián
- cukr moučka
Tipy a triky
Postup
Do mísy navážíme všechny ingredience kromě rozinek a vařechou vymícháme hladké lesklé těsto. Není třeba přidávat žádnou mouku; těsto odpočinkem “zpevní”. Rozinky vmísíme na úplný konec. Necháme přikryté na teplém místě kynout. Bábovkovou formu vytřeme polotekutým máslem a vysypeme hoblovanými mandlemi. Vykynuté těsto krátce propracujeme a uválíme bochánek. V něm uděláme díru (jako na donut) a opatrně umístíme do připravené formy. Necháme kynout do třínásobného objemu. Upečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut při 170 C.
Necháme vychladnout a pocukrujeme. Na polevu rozvaříme 3 lžíce džemu, lžíci vody a několik snítek tymiánu. Ještě vlažnou ji naneseme na bábovku. Dozdobíme tymiánem a podáváme s úsměvem. Je vážně vynikající!!!
