Kváskový chleba s ořechy

Postup

Suroviny na rozkvas vyšleháme vidličkou, přikryjeme a v kuchyni necháme kvasit 6 až 8 hodin.

Do hnětače nasypeme mouky, přidáme ostatní suroviny i rozkvas a hněteme na první stupeň 3 minuty. Můžeme si pomáhat stěrkou a těsto odlepovat od stěn. Těsto se víc lepí, než když dělám chleba pouze z hladké mouky. Na druhý stupeň hněteme 3 až 5 minut, podle toho jak je již těsto zpracované. Prsty si lehce potřeme olejem a těsto přeneseme do mísy, která je také vymazaná olejem. 

Přikryjeme a necháme hodinu v kuchyni stát. Po hodince těsto přeložíme a opět přikryjeme.

Po další hodině těsto podruhé přeložíme, přikryjeme a necháme další hodinu v kuchyni stát.

Těsto poté roztáhneme a následně vytvarujeme požadovaný tvar. Bubliny se snažíme vytlačit.

Do ošatky vysypané hladkou moukou, nebo kukuřičným škrobem vložíme těsto švem nahoru, posypeme moukou, přikryjeme a necháme vykynout.

Doba kynutí může být klidně i čtyři hodiny.

Troubu rozehřejeme na 220 stupňů na HORKÝ VZDUCH i se dvěma plechy. Jeden bude na chleba a spodní na vodu.  Chléb vyklopíme na plech s pečícím papírem, do spodního plechu nalijeme cca 3 cl vlažné vody a pečeme 20 minut.

Poté troubu otevřeme, !!!!pozor na horkou páru !!! necháme odvětrat na 185 stupňů a pečeme ještě 15 minut. Chleba položíme na mřížku a necháme ho vychladnout.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129