Krtkův dýňový dort

Share on Facebook
1 porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Korpus

  • 1 a 1/2  hrnku špaldové celozrnné mouky Pernerka
  • ½ hrnku třtinového cukru 
  • 1 hrnek mléka
  • ¾ hrnku oleje
  • 30g holandského kakaa
  • 2 vejce
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL jedlé sody
  • Špetka soli

Náplň

  • 2 tvarohy
  • 1 tabulka vysokoprocentní čokolády nakrájené na kousky
  • 1 hrnek cukru
  • 140 g dýňového pyré (uvařená a rozmixovaná dýně hokaido)

Tipy a Triky:

Postup:

Korpus:

Nejprve smícháme sypké suroviny a poté přidáme zbytek.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut. Korpus necháme úplně vychladnout a vydlabeme prostředek, necháme pouze tenké dno a okraje cca 1,5cm. Vydlabané těsto rozdrobíme do misky pro další použití. 

Náplň:

Na dno dortu nakládáme banány.

V misce smícháme všechny ingredience na náplň a tu poté navrstvíme na banány. 

Nakonec náplň posypeme kousky z vydlabaného korpusu.  

Necháme v lednici alespoň 2 hodinky uležet.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.