Krtkův dýňový dort
Ingredience:
Korpus
- 1 a 1/2 hrnku špaldové celozrnné mouky Pernerka
- ½ hrnku třtinového cukru
- 1 hrnek mléka
- ¾ hrnku oleje
- 30g holandského kakaa
- 2 vejce
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL jedlé sody
- Špetka soli
Náplň
- 2 tvarohy
- 1 tabulka vysokoprocentní čokolády nakrájené na kousky
- 1 hrnek cukru
- 140 g dýňového pyré (uvařená a rozmixovaná dýně hokaido)
Tipy a Triky:
Postup:
Korpus:
Nejprve smícháme sypké suroviny a poté přidáme zbytek.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut. Korpus necháme úplně vychladnout a vydlabeme prostředek, necháme pouze tenké dno a okraje cca 1,5cm. Vydlabané těsto rozdrobíme do misky pro další použití.
Náplň:
Na dno dortu nakládáme banány.
V misce smícháme všechny ingredience na náplň a tu poté navrstvíme na banány.
Nakonec náplň posypeme kousky z vydlabaného korpusu.
Necháme v lednici alespoň 2 hodinky uležet.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.