Koláč z rýžové mouky
Ingredience:
Suroviny:
- 2 hrnky rýžové mouky Pernerka
- ½ hrnku cukru
- 1 hrnek rýžového mléka (případně můžete i klasické)
- ½ hrnku oleje
- 3 vajíčka
- 5 lžic holandského kakaa
- 1 prášek do pečiva
Krém:
- 500 g polotučného tvarohu
- 2x vanilkový pudink – pouze prášek z pudinku bez vaření (např. Olé Dr. Oetker)
- 50 g cukru – nejlépe moučkového
Dokončení
- Čerstvé ovoce nebo kompotované ovoce
Tipy a Triky:
Místo čerstvého ovoce můžeme použít i kompotované.
Postup:
Korpus:
Troubu rozpálíme na 170 stupňů.
Do mísy nasypeme sypké ingredience a promícháme. Poté přidáme ostatní suroviny a opět důkladně promícháme. Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Zda-li je již korpus upečený, můžeme kontrolovat i pomocí špejle (zapíchneme špejli do těsta a pokud se na ni nelepí, je upečeno).
Korpus necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém.
Krém:
Tvaroh smícháme s cukrem a pudinkem (prášek).
Dokončení:
Na vychladlý korpus rozetřeme krém. Krém ozdobíme ovocem a necháme ztuhnout na chladném místě.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.