Koláč z rýžové mouky

Share on Facebook
1 plech 20x30 cm porcí
1 / 5náročnost
45 min

Ingredience:

Suroviny:

  • 2 hrnky rýžové mouky Pernerka
  • ½ hrnku cukru 
  • 1 hrnek rýžového mléka (případně můžete i klasické)
  • ½ hrnku oleje
  • 3 vajíčka
  • 5 lžic holandského kakaa
  • 1 prášek do pečiva

Krém:

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 2x vanilkový pudink – pouze prášek z pudinku bez vaření (např. Olé Dr. Oetker)  
  • 50 g cukru – nejlépe moučkového

Dokončení

  • Čerstvé ovoce nebo kompotované ovoce



Tipy a Triky:

 Místo čerstvého ovoce můžeme použít i kompotované.

Postup:

Korpus: 

Troubu rozpálíme na 170 stupňů. 

Do mísy nasypeme sypké ingredience a promícháme. Poté přidáme ostatní suroviny a opět důkladně promícháme. Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Zda-li je již korpus upečený, můžeme kontrolovat i pomocí špejle (zapíchneme špejli do těsta a pokud se na ni nelepí, je upečeno).

Korpus necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém.

Krém: 

Tvaroh smícháme s cukrem a pudinkem (prášek).

Dokončení:

Na vychladlý korpus rozetřeme krém. Krém ozdobíme ovocem a necháme ztuhnout na chladném místě. 

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.