Kokosový dort s lesním ovocem

Share on Facebook
1 porcí
2 / 5náročnost
50 min

Ingredience:

Těsto

  • 150 g hladké špaldové mouky Pernerka
  •  50 g strouhaného kokosu
  •  50 g třtinového cukru
  •  2 vajíčka
  •  3 PL rozpuštěného kokosového oleje
  •  špetka soli

KRÉM:

  •  500 g ricotty
  •  250 g jemného odtučněného tvarohu
  •  3 PL třtinového cukru
  •  1 odměrka vanilkového/kokosového proteinu (cca 30 g)
  •  3 PL strouhané kokosu

ŽELATINA:

  •  300 g mraženého lesního ovoce
  •  třtinový cukr podle chuti
  •  1/2 balení želatiny s agarem

Tipy a Triky:

Doporučujeme připravovat dort večer, aby se přes noc dobře odležel a všechny chutě se dobře spojily.

Postup:

Těsto si připravíme smícháním všech ingrediencí. Poté těsto rozválíme na tenko a přeneseme do dortové formy. Těsto propícháme vidličkou a pečeme při teplotě 180 stupňů 15–20 minut.

Těsto po dopečení necháme chvilku vychladnout a nalejeme na něj krém, který jsme si připravili smícháním všech surovin. Nakonec si v rendlíku svaříme s ovoce se sladidlem a želatinou v prášku a nalejeme na krém. Dáme do lednice vychladit, ideálně přes noc.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.