1 porcí
2 / 5náročnost
50 min.
Ingredience
Těsto:
- 150 g špaldové hladké Pernerky
- 50 g strouhaného kokosu
- 50 g třtinového cukru
- 2 vajíčka
- 3 PL rozpuštěného kokosového oleje
- špetka soli
KRÉM:
- 500 g ricotty
- 250 g jemného odtučněného tvarohu
- 3 PL třtinového cukru
- 1 odměrka vanilkového/kokosového proteinu (cca 30 g)
- 3 PL strouhané kokosu
ŽELATINA:
- 300 g mraženého lesního ovoce
- třtinový cukr podle chuti
- 1/2 balení želatiny s agarem
Tipy a triky
Doporučujeme připravovat dort večer, aby se přes noc dobře odležel a všechny chutě se dobře spojily.
Postup
Těsto si připravíme smícháním všech ingrediencí. Poté těsto rozválíme na tenko a přeneseme do dortové formy. Těsto propícháme vidličkou a pečeme při teplotě 180 stupňů 15–20 minut.
Těsto po dopečení necháme chvilku vychladnout a nalejeme na něj krém, který jsme si připravili smícháním všech surovin. Nakonec si v rendlíku svaříme s ovoce se sladidlem a želatinou v prášku a nalejeme na krém. Dáme do lednice vychladit, ideálně přes noc.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
