Kokosový dort s lesním ovocem
Ingredience:
Těsto
- 150 g hladké špaldové mouky Pernerka
- 50 g strouhaného kokosu
- 50 g třtinového cukru
- 2 vajíčka
- 3 PL rozpuštěného kokosového oleje
- špetka soli
KRÉM:
- 500 g ricotty
- 250 g jemného odtučněného tvarohu
- 3 PL třtinového cukru
- 1 odměrka vanilkového/kokosového proteinu (cca 30 g)
- 3 PL strouhané kokosu
ŽELATINA:
- 300 g mraženého lesního ovoce
- třtinový cukr podle chuti
- 1/2 balení želatiny s agarem
Tipy a Triky:
Doporučujeme připravovat dort večer, aby se přes noc dobře odležel a všechny chutě se dobře spojily.
Postup:
Těsto si připravíme smícháním všech ingrediencí. Poté těsto rozválíme na tenko a přeneseme do dortové formy. Těsto propícháme vidličkou a pečeme při teplotě 180 stupňů 15–20 minut.
Těsto po dopečení necháme chvilku vychladnout a nalejeme na něj krém, který jsme si připravili smícháním všech surovin. Nakonec si v rendlíku svaříme s ovoce se sladidlem a želatinou v prášku a nalejeme na krém. Dáme do lednice vychladit, ideálně přes noc.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.