Koblihy s krémem a polevou

Share on Facebook
13-15 porcí
3 / 5náročnost
130 min

Ingredience:

Těsto:

  • 330 g pšeničné hladké mouky Pernerka
  • 80 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 1 vejce
  • 7 g sušeného droždí
  • 4 g soli
  • 40 g cukru
  • 2 g mleté vanilky
  • Z ½ citronu nastrouhaná citronová kůra
  • 3 ml rumu
  • 80 g másla

Žloutkový krém:

  • 350 ml plnotučného mléka
  • 90 g krupicového cukru
  • 50 g vanilkového pudinku
  • 2 žloutky
  • 20 ml rumu
  • 100 g másla

Čokoládová poleva:

  • 170 g moučkového cukru
  • 30 g kakaového prášku
  • 2 g soli
  • 50 – 60 ml vody

Tipy a Triky:

Můžete si naplnit krémem dle vlastní fantazie 

Postup:

Máslo, cukr, nastrouhanou citronovou kůru a vanilku vyšleháme, pak všleháme žloutky a vejce. Do vlažného mléka rozmícháme sušené droždí. Vmícháme mléko s droždím do našlehaného másla se žloutky a vejcem. Vmícháme prosátou mouku, sůl, rum a zaděláme těsto. Necháme vykynout. 

2/3 mléka dáme vařit. V misce rozmícháme 1/3 mléka s cukrem, žloutky a pudinkem. Do vařícího mléka vlijeme rozmíchaný pudink a za neustálého míchání provaříme pudink. Necháme vychladnout, přikrytý potravinářskou folií. 

Vychladlý pudink vyšleháme s máslem a rumem. Krém dáme do sáčku s hladkou trubičkou. Vykynuté těsto rozválíme asi na sílu 12 mm a vykrájíme kolečka, která dáváme opačně na plech posypaný moukou a necháme kynout. Vykynuté koblihy smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách. Vychladlé napíchneme trubičkou a naplníme krémem. Všechny suroviny na polevu utřeme do hladka. Naplněnou koblihu namočíme do polevy.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.