Koblihy s krémem a polevou

Od Mirky van Gils Slavíkové

Postup

Máslo, cukr, nastrouhanou citronovou kůru a vanilku vyšleháme, pak všleháme žloutky a vejce. Do vlažného mléka rozmícháme sušené droždí. Vmícháme mléko s droždím do našlehaného másla se žloutky a vejcem. Vmícháme prosátou mouku, sůl, rum a zaděláme těsto. Necháme vykynout. 

2/3 mléka dáme vařit. V misce rozmícháme 1/3 mléka s cukrem, žloutky a pudinkem. Do vařícího mléka vlijeme rozmíchaný pudink a za neustálého míchání provaříme pudink. Necháme vychladnout, přikrytý potravinářskou folií. 

Vychladlý pudink vyšleháme s máslem a rumem. Krém dáme do sáčku s hladkou trubičkou. Vykynuté těsto rozválíme asi na sílu 12 mm a vykrájíme kolečka, která dáváme opačně na plech posypaný moukou a necháme kynout. Vykynuté koblihy smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách. Vychladlé napíchneme trubičkou a naplníme krémem. Všechny suroviny na polevu utřeme do hladka. Naplněnou koblihu namočíme do polevy.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129