Koblihy s krémem a polevou
Ingredience:
Těsto:
- 330 g pšeničné hladké mouky Pernerka
- 80 ml mléka
- 3 žloutky
- 1 vejce
- 7 g sušeného droždí
- 4 g soli
- 40 g cukru
- 2 g mleté vanilky
- Z ½ citronu nastrouhaná citronová kůra
- 3 ml rumu
- 80 g másla
Žloutkový krém:
- 350 ml plnotučného mléka
- 90 g krupicového cukru
- 50 g vanilkového pudinku
- 2 žloutky
- 20 ml rumu
- 100 g másla
Čokoládová poleva:
- 170 g moučkového cukru
- 30 g kakaového prášku
- 2 g soli
- 50 – 60 ml vody
Tipy a Triky:
Můžete si naplnit krémem dle vlastní fantazie
Postup:
Máslo, cukr, nastrouhanou citronovou kůru a vanilku vyšleháme, pak všleháme žloutky a vejce. Do vlažného mléka rozmícháme sušené droždí. Vmícháme mléko s droždím do našlehaného másla se žloutky a vejcem. Vmícháme prosátou mouku, sůl, rum a zaděláme těsto. Necháme vykynout.
2/3 mléka dáme vařit. V misce rozmícháme 1/3 mléka s cukrem, žloutky a pudinkem. Do vařícího mléka vlijeme rozmíchaný pudink a za neustálého míchání provaříme pudink. Necháme vychladnout, přikrytý potravinářskou folií.
Vychladlý pudink vyšleháme s máslem a rumem. Krém dáme do sáčku s hladkou trubičkou. Vykynuté těsto rozválíme asi na sílu 12 mm a vykrájíme kolečka, která dáváme opačně na plech posypaný moukou a necháme kynout. Vykynuté koblihy smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách. Vychladlé napíchneme trubičkou a naplníme krémem. Všechny suroviny na polevu utřeme do hladka. Naplněnou koblihu namočíme do polevy.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.