12 porcí
3 / 5náročnost
100 min.
Ingredience
Těsto:
- 20 dkg pšeničné celozrnné hladké Pernerky
- 3 větší vejce
- 15 dkg moučkového cukru
- 1 dl oleje
- 10 dkg hořké čokolády
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- 7 až 10 lžic silné zrnkové kávy
- 10 dkg zakysané smetany krémovité
- máslo a mouka na plech
Náplň:
- 4 dl smetany ke šlehání 31%
- 2 ks ztužovače smetany
- 3 až 4 lžičky jemně mleté zrnkové kávy
- cukr krystal nebo krupice podle chuti
Dále:
- bílá čokoláda a zrnka kávy na ozdobu podle chuti
Tipy a triky
Postup
Žloutky s cukrem šleháme metlou do pěny, přilijeme olej, šleháme ještě asi minutu, přidáme rozpuštěnou čokoládu, promícháme.
Přisypeme prosátou mouku, prášek do pečiva a ostatní suroviny, promícháme a nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh z bílků.
Těsto vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech o velikosti 30×40 cm a roztáhneme ho do stran. Pečeme v předehřáté troubě na 190 st. cca 25 minut.
Z vychladlého korpusu vykrojíme dortíky které rozpůlíme.
Suroviny na náplň vyšleháme, dáme do sáčku se zdobícím koncem. Náplní pokryjeme vždy jednu polovinu, lehce přitlačíme a dozdobíme čokoládou a zrníčky kávy.
Uchováváme v lednici.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
