Karlovarský rohlík

Share on Facebook
16 porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto:

  • 1 kg hladké pšeničné mouky Pernerky
  • 20 g soli
  • 20 g cukru
  • 420 ml vlažné vody
  • 42 g droždí (kostka)
  • 250 g rozpuštěného sádla + navíc 1 lžíce na potření
  • 3 PL mléka

Tipy a Triky:

Postup:

Nejprve si do mističky dáme vlažné mléko (ne studené a ne horké) přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Promícháme a necháme vzejít kvásek – cca 15 minut. (mističku přikryjeme třeba utěrkou)

Do mísy nasypeme všechny ostatní ingredience a nakonec kvásek. V robotu nebo ručně uhněteme hladké těsto. Těsto necháme na teplém místě kynout cca 40 minut.

Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly. Z každého dílku vyválíme kruh, který je tlustý cca 0,5 cm. Rozdělíme na šestiny a každý trojúhelníček srolujeme od delší strany ke  špičce. 

Rohlíček rukou přitlačíme a jednu stranu nastřihneme na více místech.  Tvarujeme podkovy a necháme na plechu ještě 20 minut kynout.

Potřeme sádlem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 15 minut.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.