Karlovarský rohlík

Postup

Nejprve si do mističky dáme vlažné mléko (ne studené a ne horké) přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Promícháme a necháme vzejít kvásek – cca 15 minut. (mističku přikryjeme třeba utěrkou)

Do mísy nasypeme všechny ostatní ingredience a nakonec kvásek. V robotu nebo ručně uhněteme hladké těsto. Těsto necháme na teplém místě kynout cca 40 minut.

Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly. Z každého dílku vyválíme kruh, který je tlustý cca 0,5 cm. Rozdělíme na šestiny a každý trojúhelníček srolujeme od delší strany ke  špičce. 

Rohlíček rukou přitlačíme a jednu stranu nastřihneme na více místech.  Tvarujeme podkovy a necháme na plechu ještě 20 minut kynout.

Potřeme sádlem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 15 minut.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129