Karlovarský knedlík

Postup

Rohlíky nakrájíme na kostky a necháme oschnout.

Do misky si nalijeme mléko, žloutky, sůl a nastrouháme špetku muškátového oříšku. Přidáme petrželku a zamícháme. Přidáme mouku a opět zamícháme.

Z bílků si vyšleháme hustý sníh, který přidáme ke směsi. 

Do směsi přidáme rohlíky a důkladně promícháme.

Ustřihneme si plát potravinářské folie, který naplníme knedlíkovou směsí. Směs nedáváme až do okrajů, abychom mohli zabalit jako bonbón. 

Do velkého hrnce dáme vařit vodu.

Bochníky naplněné knedlíkovou směsí, vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut a poté je vytáhneme, propícháme je a necháme chvilku odpočinout.

Odstraníme fólii a krájíme na plátky.

Chcete mít doma dostatek Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129