Karlovarský knedlík
Ingredience:
Knedlík:
- 100 g hrubé pšeničné mouky Pernerka
- 280 g nakrájených starších rohlíku (7ks)
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- Sůl
- Muškátový oříšek
- Nasekaná petrželka cca 2 hrsti
Další:
- Potravinářská folie
Tipy a Triky:
- Kostky rohlíku si pro lepší chuť můžeme opéct na pánvičce.
- Můžeme použít i celozrnnou špaldovou hladkou mouku Pernerka.
Postup:
Rohlíky nakrájíme na kostky a necháme oschnout.
Do misky si nalijeme mléko, žloutky, sůl a nastrouháme špetku muškátového oříšku. Přidáme petrželku a zamícháme. Přidáme mouku a opět zamícháme.
Z bílků si vyšleháme hustý sníh, který přidáme ke směsi.
Do směsi přidáme rohlíky a důkladně promícháme.
Ustřihneme si plát potravinářské folie, který naplníme knedlíkovou směsí. Směs nedáváme až do okrajů, abychom mohli zabalit jako bonbón.
Do velkého hrnce dáme vařit vodu.
Bochníky naplněné knedlíkovou směsí, vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut a poté je vytáhneme, propícháme je a necháme chvilku odpočinout.
Odstraníme fólii a krájíme na plátky.
Chcete mít doma dostatek Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.