Karelian pies ze žitné mouky

Ingredience:
Rýžová kaše:
- 450 g vařené rýže (osolené)
- 750 ml mléka
- 20 g másla
- 3 g soli
Těsto:
- 250 ml vody
- 350 g žitné celozrnné hladké Pernerky
- 50 g pšeničné hladké Pernerky
- 8 g soli
Vejce a máslo:
- 3 vejce natvrdo
- 50 g másla
- 2 g soli
Tipy a Triky:
Ideální způsob, jak zpracovat zbylou uvařenou rýži.
Postup:
Na pánev (nebo hrnce) dáme máslo, mléko, sůl a přidáme vařenou rýži a dovaříme do kaše. Ze žitné a pšeničné a hladké pšeničné mouky zaděláme s vodou a solí těsto. Těsto rozdělíme na deset dílů. Uděláme bochánky a rozválíme. Na střed rozetřeme rýžovou kaši, dokola uzavřeme pie jako do lodičky.
Dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C asi 25 minut. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem.
Vajíčka uvařená natvrdo nastrouháme, opepříme, osolíme, přidáme máslo a utřeme pomazánku.
Karelien pie si namažeme vajíčkovým máslem a můžeme posypat nakrájenou pažitkou.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.