Karelian pies ze žitné mouky

Share on Facebook
10 porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Rýžová kaše:

  • 450 g vařené rýže (osolené)
  • 750 ml mléka 
  • 20 g másla
  • 3 g soli

Těsto:

  • 250 ml vody
  • 350 g žitné celozrnné hladké Pernerky
  • 50 g pšeničné hladké Pernerky
  • 8 g soli

Vejce a máslo:

  • 3 vejce natvrdo
  • 50 g másla
  • 2 g soli


Tipy a Triky:

Ideální způsob, jak zpracovat zbylou uvařenou rýži.



Postup:

Na pánev (nebo hrnce) dáme máslo, mléko, sůl a přidáme vařenou rýži a dovaříme do kaše. Ze  žitné a pšeničné a hladké pšeničné mouky  zaděláme s vodou a solí těsto. Těsto rozdělíme na deset dílů. Uděláme bochánky a rozválíme. Na střed rozetřeme rýžovou kaši, dokola uzavřeme pie jako do lodičky. 

Dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C asi 25 minut. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem. 

Vajíčka uvařená natvrdo nastrouháme, opepříme, osolíme, přidáme máslo a utřeme pomazánku. 

Karelien pie si namažeme vajíčkovým máslem a můžeme posypat nakrájenou pažitkou.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.