Karelian pies ze žitné mouky

Od Mirky van Gils Slavíkové

Postup

Na pánev (nebo hrnce) dáme máslo, mléko, sůl a přidáme vařenou rýži a dovaříme do kaše. Ze  žitné a pšeničné a hladké pšeničné mouky  zaděláme s vodou a solí těsto. Těsto rozdělíme na deset dílů. Uděláme bochánky a rozválíme. Na střed rozetřeme rýžovou kaši, dokola uzavřeme pie jako do lodičky. 

Dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C asi 25 minut. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem. 

Vajíčka uvařená natvrdo nastrouháme, opepříme, osolíme, přidáme máslo a utřeme pomazánku. 

Karelien pie si namažeme vajíčkovým máslem a můžeme posypat nakrájenou pažitkou.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129