Karamelový popcorn cupcakes

Postup

Těsto:

Nejdříve si připravíme těsto. Změklé máslo rozšleháme s cukrem do pěny. Postupně zašleháváme mléko pokojové teploty, vejce a ostatní suroviny. Připravené těsto plníme do košíčků zhruba do 2/3. Pečeme na 160˚ C cca 20 minut podle typu trouby. Upečené cupcakes necháme vychladnout na mřížce. 

Slaný karamel:

Než se nám cupcakes upečou, připravíme si slaný karamel. Zahřejeme si smetanu s vanilkou na nízkém plameni a dáme stranou. Na nepřilnavé pánvi na středním plameni rozpustíme cukr s vodou. Zahříváme dokud se všechen cukr nerozpustí a následně necháme probublávat pár minut dokud nám nevznikne karamel. Občas promícháme a zkontrolujeme barvu, abychom karamel nespálili. Jakmile bude karamel hotový opatrně do něho vmícháme zahřátou smetanu. Směs je horká vmícháváme tedy postupně. Nakonec přidáme sůl. Pokud by se nám začali tvořit hrudky, tak karamel opět trochu zahřejeme a mícháme, dokud se hrudky úplně nerozpustí. Karamel necháme zchladnout a uložíme do chladu. 

Na dokončení si ušleháme máslový krém. Změklé máslo vyšleháme do pěny a postupně přišleháváme karamel. Vzniklý krém ještě dáme vychladnout do lednice. Poté již stačí cupcakes dozdobit. 

Vychladlé cupcakes zdobíme krémem, do kterého jemně zatlačíme popcorn, aby v krému pěkně držel. Na závěr dozdobíme zbylým karamelem.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129